Начало/Членове на ИК в подкрепа на Мая Манолова (видео)

Членове на ИК в подкрепа на Мая Манолова (видео)

01.10.2019

Видео послания на членове на Инициативния комитет в подкрепа на Мая Манолова:

Веселина Иванова

„Казвам се Веселина Иванова. В момента работя в транспортна фирма...
В това време, когато магазините бяха пред фалит и вече всички работници знаеха докъде ще стигнем, аз бях в болничен по майчинство...
В момента в който разбрахме че няма да ни изплатят заплатите, това беше 20 март, излязохме на първия протест. Нямаше абсолютно никакви други варианти. Единственият вариант беше госпожа Манолова, тъй като единствената работеща институция в момента в България е тя [Омбудсманът]. Писахме жалби и отворени писма до всички институции, както и до министъра, и до всички партии, до всички телевизии и предавания сме се обърнали... Единствено тя ни обърна внимание и се отзова на молбата ни да ни съдейства. Тя и нейният екип взеха решение, че трябва да има промени в закона. Единствено по този начин можехме да си вземем парите от фонда за гарантиране на вземанията но в никой случай нямаше да успеем ако не бяха тези промени, които предложи г-жа Манолова.
Повечето политици по принцип се бият в гърдите, но никакви резултати няма на лице, докато г-жа Манолова не е от тези хора.
Тя си обича работата и обича да докарва нещата до край.
Просто е борбен човек.
Това е Михаела.
По време на нашата борба и протестите които проведохме тя беше в мен, в корема на мама, и се борихме заедно за постигането на каузата, защото тези пари, които ни дължаха във фирмата, тя най-много ги заслужаваше и най-много имаше нужда от тях
Искам да науча детето ми да бъде борбено преди всичко, искам да прилича на г-жа Манолова по характер и искам да я науча да не се отказва, и винаги когато човек си знае правата, и знае какво иска в този живот, го постига.“

Мая Илиева

„Казвам се Мая Илиева и съм медицинска сестра.
Тук съм заедно с моите колеги, за да подкрепим единствения човек, който застана до нас, тогава когато ние имахме нужда по време на протестите на медицинските специалисти.
Единственият човек, който припозна нашата кауза за достойни условия на труд и адекватно възнаграждение.
Единственият човек, благодарение на който се даде гласност на всички проблеми в здравеопазването, тъй като се оказа че това е тема табу, засягаща страшно много интереси и не коментирана от никой.
И най-накрая сме тук, за да подкрепим човека професионалист, който е доказал, че е такъв през годините.
Който показа, че когато се захване с дадена кауза, не отстъпва и отстоява нейните цели докрай.
Искам много сърдечно да й благодарим за това и сме сигурни, че тя, какъвто и пост да заеме оттук нататък, отстоява интересите и правата на обикновените, такива каквито сме и ние, както до сега.
Пожелавам й успех.“

Пламен Сталев

„Казвам се Пламен Йорданов Сталев. Професията ми е пилот.
В тези близо 40 години от моята професия съм изпадал в доста различни ситуации – отвличане на самолет, отказ на двигател и редица други такива по-незначителни случаи чисто професионално, и сега – може би фалитът на RVA, в която авиокомпания летях повече от 23 годнини.
Не става въпрос за парите, а става въпрос за обидата от това, че е положен труд, всеотдаен, денонощен, от всички, и не е заплатен.
Това е случай, който ни свързва с г-жа Манолова.
Не мога да я свържа с политическата класа, която в момента губи доверието, а тя го печели.
И тя не го печели като политик, а тя го печели като човек, тя го печели като борец човек, който знае може и прави нещата, а те се случват при нея.
Нейните каузи са истински. Да, те са свързани с обикновените хора, с всички нас.
Мая Манолова чупи клишетата, не смятам че ги използва.
Мая е човекът, на който може да се разчита на 100%.
И в карая на крайщата, хората са оценявани по резултати, а не по обещанията.
А при нея няма обещания, при нея има работа и резултат.
Като професия пилот разликата не е голяма, но от бойния пилот се изисква... Изискват се повече качества, повече хъс, повече битка, повече лишения са там.
Е, такъв пилот ще стане тя!“

Тагове: Новини