Начало/С превземането на комисиите в общинския съвет моделът на корупционно управление в София ще си остане същият

С превземането на комисиите в общинския съвет моделът на корупционно управление в София ще си остане същият

09.02.2024

Представителят на Изправи се България в Столичния общински съвет Войслав Тодоров единствен е гласувал „против“ завземането на ключовите комисии от ГЕРБ в Столичния общински съвет.
Разпределянето на комисиите на общинския съвет в София бе прието късно снощи с 33 гласа „за“, само 1 „против“ и 1 „въздържал се“ и с него „на практика ГЕРБ се връщат през задния вход във властта“, се казва в позиция на Изправи се България. След гласуването в обосновка на отрицателен вот Тодоров заяви: „Хората гласуваха за различно управление на София. Управление, в което ГЕРБ не участват във властта. Затова техният кандидат остана трети. Затова от 12 останаха с трима районни кмета. Затова групата им в общинския съвет намаля наполовина. И връщането им във властта през задния вход с връчването им на 4 комисии, включително ключовите комисии по стопанска политика, по финанси, както и комисията по образование и култура е нецелесъобразно.“
Днес в своя позиция в социалните мрежи председателят на Изправи се България Мая Манолова заяви, че с 14 общински съветници ГЕРБ са завзели общинския съвет и прави мрачната прогноза:
„Няма да има промяна. Кадрите на ГЕРБ няма да бъдат извадени от Столична община. Управлението на Фандъкова няма да бъде ревизирано. Обръчите им от фирми няма да бъдат изкоренени. Моделът на корупционно управление ще си остане същият.“
Манолова подчертава, че от Изправи се България ще продължат, дори когато са сами, да са срещу всяка сглобка и срещу всеки опит за връщане на ГЕРБ на власт през задната врата.

Тагове: