Начало/Никола Вапцаров: Мая Манолова превръща всяка институция в машина за решаване на проблеми

Никола Вапцаров: Мая Манолова превръща всяка институция в машина за решаване на проблеми

28.09.2019

„Добър вечер, скъпи съграждани! Аз се казвам Никола Вапцаров и имам огромната чест да бъда председател на Инициативния комитет за издигането на кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

Запознах с г-жа Манолова (или мога да я наричам Мая по американски тертип), покрай един проблем, който всички институции отказваха да решат. В „Лозенец“ започнаха строителството на „Златен век“. Огромна жилищна сграда, която маскираха като административна, за да могат да се възползват от вратички в закона и специално гласувани поправки в ЗУТ. Въпреки, че строителното разрешение е изтекло от ноември 2017 г., сградата се строеше без спиране под носа на всички институции, докато не избухна „Апартамент гейт“. Човекът, който ни подаде ръка, дойде на протестите ни, помогна да окажем натиск на институциите поне частично да си свършат работата, беше Мая Манолова. Това накратко е историята на почти всички членове на нейния Инициативен комитет. Ние сме събрани тук, хора от най-различни области, хора с най-различни интереси, хора с най-различни политически виждания и сме застанали твърдо зад Мая, не защото ни обещава, а защото изпълнява. Защото тя ни подаде ръка, когато ние имахме нужда, затова сега ние ѝ подаваме ръка, защото София има нужда.

София има нужда от Кмет, който не дели хората на „червени и сини“, „наши и ваши“, „близки и познати“, „леви и десни“. София има нужда от кмет, който решава проблеми.

През последните 4 години като омбудсман тя превърна институцията в една истинска машина за решаване на проблеми и за натиск върху „калинките“ на власта. 33 хиляди преписки обработени от шепа амбициозни и кадърни хора, под ръководството на Мая Манолова. Ние, от Инициативния ѝ комитет, смятаме, че е време тя да вдигне топката и да приложи същия модел на управление и в Столична община.

Ние заставаме зад Мая Манолова, защото вярваме, че тя има енергията, познанията, опита и желанието да направи София една достойна европейска столица.

Заставаме зад Мая Манолова, защото вярваме, че тя ще третира всеки гражданин, независимо от цвят, религия, произход или политически убеждения с равенството и справедливостта, присъщи на добрия управник.

Заставаме зад Мая Манолова, защото вярваме, че тя е достатъчно силна, целеустремена и способна, че да разбие модела на управление от последните 14 години!

Затова, искам да ми помогнете и всички заедно да привестваме следващия кмет на софия – Мая Манолова!“

Тагове: Новини