Начало/Мая Манолова ще съди Бойко Борисов за обиди и клевети

Мая Манолова ще съди Бойко Борисов за обиди и клевети

01.11.2019

„Ще дам премиера Борисов на съд. Ще се видим в съда, г-н Борисов.“ 

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес по време на пресконференция относно изказването на премиера Бойко Борисов в сутрешния блок на бТВ, където той нарече екипа на Мая Манолова „сбирток“ и заяви, че в щаба й има нечистоплътни хора.

„Срам ме от премиера на България. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес. Той нарече екипа ми „сбирток“, нарече гражданите, които ме подкрепят, „нечистоплътни“. Той нарече 124 хиляди столичани „нечистоплътни“ за това, че ме подкрепят. Той нарече срещата ми с хората във Волуяк „уйдурма“ за купуване на ромски гласове“, посочи Манолова.

„За сведение на премиера, който беше четири години кмет на София, във Волуяк няма ромска махала“, подчерта гражданският кандидат и допълни, че срещата вчера е била по искане на жителите на Волуяк.

„Срещата беше по искане на гражданите на Гара Волуяк, които нямат канализация, нямат вода, нямат нормален градски транспорт и имат купища проблеми, които Борисов е обещал да реши още, когато е бил кмет на София, но не си е помръднал пръста за тях“, обясни тя за срещата и подчерта, че на срещата не е имало представители на ромската общност.

По думите на Манолова „хората бяха изключително недоволни и казаха, че са забравени от Бога и от която и да е власт“.

„Това е един софийски квартал, забравен от Борисов и от Фандъкова. Техният крак не е стъпвал там. Двамата пребивават в центъра и изпращат посланията си през националните медии, изпълнени с лъжи и инсинуации, клевети и обиди не само към опонентите, но и към гражданите на София“, заяви още тя.

„Той, човекът, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че те са фактор в кметските избори в София. Всичко това са долни лъжи, грозни внушения, клевети. Всички те са направени от един премиер, разтресен от страх“, категорична бе тя.

„Маските паднаха. Ясно е кой се бори със зъби и нокти, с всички средства, за властта в София. Неговата намеса в последната фаза на кампанията е и оценка за начина, по който госпожа Фандъкова се справи в тази предизборна кампания“, каза гражданският кандидат.

„Уйдурмите на първи тур ги правехте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, където Фандъкова е хегемон“, заяви още Манолова и обясни, че „там има пълно припокриване на гласовете за кмет за Йорданка Фандъкова с гласовете за листата на ДПС за общински съветници.“

„Страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова, в нарушение на закона, премиерът лично влезе в предизборната кампания за столичен кмет. За да се види кой е истинският кмет, който управлява София“, допълни тя.

Във връзка с изказването на Борисов за екипа на кандидат-кмета, Манолова призова премиерът Бойко Борисов „да се отърси от страха, който го е обзел и да назове ясно всички имена, които има предвид.“

„Аз обявих лицата, които в сянка ръководят Столична община. Името на Орлин Алексиев беше артикулирано и заявено ясно от мен в няколко национални  медии, името на Христо Ковачки, чиято фирма, с благословията на Борисов източва столичната Топлофикация, беше обявено от мен публично и пред всички. Обществените поръчки за 500 млн. лева за чистотата на София бяха обявени публично от мен“, припомни Манолова.

„Нека да назове името, нека да проявим малко смелост. Да каже какво го притеснява в това име, какво го тресе. Не знам какво има предвид, но в щаба ми няма хора, които да контактуват с такъв човек“, заяви гражданският кандидат.

 „Омерзена съм, че такъв човек е премиер на България. В същото време съм горда, че интелектуалци, карикатуристи, общественици, политици, също са проблем за този премиер“, допълни тя.

„В неделя се изправям срещу Борисов, срещу ДПС, срещу контролирания и купения вот, срещу начина по който се избира главен прокурор в България. Изправям се срещу едноличната власт“, каза още Манолова.

Тагове: Новини