Начало/Мая Манолова: Целият подземен свят прави изборите на Йорданка Фандъкова

Мая Манолова: Целият подземен свят прави изборите на Йорданка Фандъкова

31.10.2019

"Целият подземен свят прави изборите на Йорданка Фандъкова. Тя е фаворит на ромския вот. Службите стигнаха до Несебър, но не стигнаха до квартали като "Христо Ботев" и "Факултета"."

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в сутрешния блок на нова телевизия днес.

"8.5% или 38 хил. гласа могат да се стопят, в София, кояго има 1 млн. жители. Зависи от гражданите.
Не могат да купят толкова гласове, че да удавят вота на хората, не могат да натиснат толкова хора", категорична бе Манолова в отговор на въпропса как ще преодолеее разликата в гласовете от първио тур с кандидата за четвърти мандат за кмет на София и досегашен столичен кмет от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

"Чудех се защо не се спира горенето на боклуци в ромските квартали, а то е защото там Йорданка Фандъкова е хегемон", допълни гражданският кандидат.

Манолова подчерта, че Йорданка Фандъкова е отказала три дебата.
"Фандъкова избяга от дебата пред студентите в Софийския университет, от дебата пред младежките организации. Тя отказа участие и на хората от „Спаси София”, които ни поканиха днес", обясни кандидат-кметът.

Тя предизвика Фандъкова да не се крие и да се изправят на дебат една срещу друга.

"Госпожо Фандъкова, не се крийте. Елате публично да обсъдим проблемите на София”, каза тя и подчерта, че хората, които са в екипа й са ясни - Бисер Манолов, арх. Христо Генчев, Ана Вилфан, Йордан Ибришимов, Любомир Попйорданов и други.

Манолова заяви, че даренията и разходите за кампанията й са обявни както в сайта на Сметната палата, така и в сайта на предизборната й кампания.
"Финансите от моята кампания са на сайта на моята кампания и на Сметната палата – 163 дарители, 155 хил. лв Не чух колко струва кампанията на Фандъкова, колко струват 1200 винили в София", каза гражданският кандидат.

"В момента имаме резултатите от първи тур и кандидатите на промяната взеха две трети от протесния вот, столичани не желаят повече това управление в София.
Осъзнавам отговорността да продължа каузата на арх. Борислав Игнатов и на Борис Бонев. Каузата е Борисов повече да не управлява София и България по този начин, приятелският кръг, който е начело с Орлин Алексиев, също да е премахнат", обясни Манолова относно другите двама кандидати на промяната.

"Съвсем естествено подкрепих кандидатите за районни кметове на Демократична България, независимите кандидати, кандидатът на ДБГ в Нови Искър, кандидатите на промяната", допълни тя в отговор на въпрос дали ще води разговори с другите двама кандидати.

"Не всички ме харесват, но приемете, че съм инструмента на промяната. Отивам със самочувствие на втори тур, защото рпедставлявам хората, които искат промяната. Да свалим авторитарния режим, който управлява София и България, който брани властта си с всички средства, който изсмуква ресурса на София, защото той определя кой да прави ремонтите и по колко пъти, той е в основата на натиска върху журналисти, върху съдебната система", каза още Манолова и допълни, че "ГЕРБ загуби десетки хиляди гласове и доверие от столичани, хората, които искат промяна и гласуваха за промяна на модела".

Участие в Нова ТВ

Тагове: Новини