Начало/Мая Манолова стартира рубрика „Пари на вятъра“ за нередностите в Столична община

Мая Манолова стартира рубрика „Пари на вятъра“ за нередностите в Столична община

02.10.2019

„От днес започвам рубриката „Пари на вятъра“, в която ще информирам как Столичната община харчи парите на столичани, пари изпратени в посока нечии джобове, но не и за това, за което са предназначени – благоустройство и развитие на града ни“. Това каза гражданският кандидат за кмет Мая Манолова при среща с граждани в кв. „Дружба“, като така анонсира рубриката във фейсбук канала си.
„Темите са подадени от гражданите, с които се срещам ежедневно в рамките на предизборната кампания“, обясни Манолова.

„Първата тема е чистотата. Тъй като сметосъбирането, сметоизвозването, чистотата са най-скъпите услуги на Столичната община. Всички сме съгласни, че би било добре, ако има общинско дружество, което да е подкрепяно, развивано, което ще чисти по-евтино и по-добре столицата. Така мисли и г-жа Фандъкова преди три години, когато казва, че „Чистота Искър“ ще се превърне в гръбнака на сметопочистването. За целта се отделят над 3 млн. лева, закупува се техника с цел дружеството да се стабилизира, предоставят му се три района, които то да почиства, отделят му се близо 18 млн. лева за една година и половина за сметопочистващи дейности”, посочва още във видео-обръщанието Манолова.

„Какво обаче се случва? Общинското дружество превъзлага близо 80% от възложените му дейности по сметосъбиране и сметоизвозване, колко чиста е столицата и колко са чисти районите е друг въпрос, неговата печалба от 2,5 млн. лв., преди да се предоставят тези средства, намаляват на 18 хил. лв. в последната година. Възложен е доклад на контролен орган, тъй като има сериозни съмнения за злоупотреби и източване на средства от това общинско дружество. И изводите в него са повече от скандални.“

Галерия „Дружба“

За какво точно става дума, вижте обяснението на Мая Манолова във видеото „Пари на вятъра“

Тагове: Новини