Начало/Мая Манолова стартира кампанията си в три от най-големите столични квартала

Мая Манолова стартира кампанията си в три от най-големите столични квартала

28.09.2019

„Ще бъда тук, за да ме контролирате, за да ме питате, за да ми давате стимул да работя. Ще бъда тук, при вас, за да чуя от първо лице проблема на всяко едно младо семейство, проблема на всяко едно дете, проблема на всеки възрастен.“

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова днес по време на среща с гражданите от столичния квартал „Люлин“. Тя избра да стартира кампанията си в три от най-големите столични квартала – „Люлин“, „Красна поляна“ и „Младост“, за да засвидетелства своя ангажимент че няма да дели столичани на „тези от жълтите павета и на периферия“.

„Десетки пъти съм била тук. И утре, като кмет, ще бъда сред вас, в кварталите, ще бъдем заедно и ще обсъждаме заедно проблемите на София", заяви още Манолова.

Според нея не е честно децата да нямат спортна зала, спортен комплект и игрища, където да спортуват.

„Не е честно младите семейства да нямат достатъчно детски ясли и детски градини. Не е честно стотици деца да израстнат в листите с чакащи“, категорично заяви кандидат-кметът и допълни, че това е основна част от програмата ѝ.

Тя подчерта, че в квартала има междублокови пространства, но не изглеждат приветливо.

„Има ли ги градинките? Има ли ги тротоарите, по който майките с колички да се движат в най-големия столичен квартал?“, попита тя.

Манолова подчерта и проблема със замърсения въздух.

„Мръсният въздух е най-големият бич, който удря децата и възрастните хора в столицата“, заяви тя и допълни, че „по данни на Столична община всяко четвърто дете, което ходи на детска ясла или на детска градина, е болно от хронично заболяване, а голяма част от заболяванията са белодробни“.

„Трябва да има реални мерки. Пилеят се пари, харчат се за дейности, които са само имитация, а в крайна сметка хората боледуват. Това трябва да се промени. Сред приоритетите ми в програмата ми са мерките за чиста и зелена среда, за да могат децата ни и внуците ни, които са най-голямото ни богатство, да растат здрави“, категорична е Манолова.

Тя отново подчерта, че столичният бюджет трябва да бъде децентрализиран и „да е ясно каква част от капиталовите разходи и от инвестициите ще се похарчат за „Люлин“.

„Трябва да е публично и ясно. Трябва да има контрол и ние гражданите да участваме в управлението на столицата“, категорично заяви гражданският кандидат.

Според нея хората, които са в кварталите като „Люлин“, не трябва да се чувстват по-малко софиянци от хората, които живеят в централната част.

„Не е честно парите да се харчат само за централните булеварди и централните части“, заяви Манолова.

„Заедно с вас, с гражданите, не с хората на „Московска“, ще направим столицата един чист, зелен, европейски град. Град, в който хората дишат и живеят свободно“, завърши изказването си Манолова.

По-късно пред шатрата в столичния квартал „Красна поляна“ Манолова подчерта, че ще работи във всеки квартал и за всяко дете да има детска градина.

Третият район, който кандидат-кметът Манолова посети, бе „Младост“, където тя за пореден път увери жителите му, че нито едно междублоково пространство или детска площадка няма да бъдат презастроени, а собствениците на терените ще бъдат справедливо обезщетени.

„Това повече не може да продължава така. Трябва да се промени начинът, по който се управлява Столичната община. Трябва да се променят приоритетите, които да бъдат в интерес на хората, да се вземат решенията заедно с тях и да има ясен граждански контрол, а не бизнес кръг, който стои зад Столична община и нейния кмет“, категорична бе Манолова. И допълни – „отговорността ще я нося лично, решенията ще ги вземаме заедно“.

Тя допълни, че в кампанията си ще разчита на дарения на гражданите и няма да приема финансиране от фирми и партийни централи.

Галерия „Красна поляна“

Галерия „Люлин“

Галерия „Младост“

Тагове: Новини