Начало/Мая Манолова: Пробивът е направен – след 14 години София отива на балотаж

Мая Манолова: Пробивът е направен – след 14 години София отива на балотаж

27.10.2019

„Пробивът е направен – след 14 години София отива на балотаж.“ Това заяви гражданският кандидат за столичен кмет Мая Манолова тази вечер, след като стана ясно, че с досегашния кмет на София Йорданка Фандъкова отиват на балотаж, според първите данни от екзит половете.

Според нея „това, което партиите не можаха да направят за 14 години, го направиха гражданите“.

Манолова твърдо заяви, че „със същия хъс, с който се борех досега, ще се боря и през следващата седмица, защото можем да постигнем промяната“.

„Имаме избор между диктата и демокрацията, имаме избор дали да отворим вратата, за да влезе свободната воля на гражданите във властта, или вратата да остане затворена и да продължат да управляват по същия начин.“

„Днес София показа, че иска промяна, но е необходима още една седмица, за да покаже, че гражданите можем да се обединим, да сме солидарни помежду си, че можем да бъдем над партийните си пристрастия, когато се борим за промяна в София и за по-добър живот за всички“, каза още тя.

„Резултатът, който постигнахме, показва, че можем да спрем корупцията, еднопартийния монопол над съдбата на хората, мръсния въздух във властта и на улицата“, допълни Манолова.

Тя подчерта, че уважава хората, които се борят, а не тези, които се спотайват.

„Стоях с години до такива хора, които се борят и никога не съм ги питала от коя партия са. Не питам и днес, няма да питам и утре, защото са нужни силите на всички, за да се справим с лъжата, кражбата и силовата власт“, категорично заяви гражданският кандидат.

„София няма нужда от усмихната маска, зад която да се случва всичко това. Гражданите искат личности, носещи персонална отговорност“, каза още Манолова и добави:

„София отива на балотаж и осъзнавам отговорността!“

„Разбирам тези, които не излязоха да гласуват, те не вярват, че нещо може да се промени“, акцентира още Манолова.

„Имаме избор – между диктата и демокрацията, имаме избор да отворим вратата, за дa влезе свободната воля на гражданите във властта или вратата да остане затворена и да продължат да управляват по същия начин. Изборът е свещено право, използвайте го, София е мъдрост“, завърши тя изявлението си.

Галерия снимки

Тагове: Новини