Начало/Мая Манолова на среща в „Младост“: Не може повече да се управлява напук на гражданите

Мая Манолова на среща в „Младост“: Не може повече да се управлява напук на гражданите

26.09.2019

 „Многократно съм била в „Младост“ на протестите на хората от блоковете 73 и 475. Това, което се е променило от последния път, в който бях тук, е че има сложена ограда и зеленото междублоково пространство, на което децата играят, вече е заградено.

Възмутително е Столична община да поставя хората в ситуация, в която да застават едни срещу други. Това е заради поведение, в което се получава на едните едно, на другите – друго“, заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова в столичния квартал „Младост“, където бе по покана на протестиращи срещу поредното застрояване жители на квартала.

„Собствениците на този имот трябва да бъдат справедливо обезщетени, това е ясно. Равностойно обезщетени, по пазарни цени. Хората от блока няма да оставят на това място да се построи 32-метрова сграда“, каза Манолова и допълни:

„Случаят тук е като в „Обеля“ – едни хора са собственици и водят багери, и заграждат, а другите от блоковете са се превърнали в пазачи и махат оградите. Това, което обещавам като кандидат за кмет е, че всички подобни проблеми ще се решават публично, прозрачно, в присъствието на всички“, категорична бе тя.

Манолова увери хората, че няма да бъдат засегнати нито собствениците на зелените площи, нито хората, които живеят в блоковете и искат да има зелени пространства.

„Честно отношение, обезщетение и яснота за всички. Убедена съм, че столичани повече няма да оставят Столичната община да прави безобразията, които правеше довчера. Няма как да се застрои още една градинка или междублоково пространство. Не може зад гърба на хората да се внася проект и на мястото на пазара да се строи блок. Не може да се управлява напук на гражданите“, подчерта кандидатът за кмет.

Манолова увери, че всеки един спорен случай ще бъде обсъден публично, с участието на всички, така че да не бъдат погазени ничии интереси.

Галерия „Протест в „Младост“

Тагове: Новини