Начало/Мая Манолова: Плащаме по четири пъти заради некачествени ремонти

Мая Манолова: Плащаме по четири пъти заради некачествени ремонти

15.10.2019

„Ремонти, като този на ул. „Граф Игнатиев“, се плащат по четири пъти.“

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в парка пред църквата „Св. Седмочисленици“, където се срещна с граждани, които живеят в района, и със собствениците на търговски обекти, ощетени от продължилия дълго ремонт.

Според хората Столичната община не е планирала добре ремонтните дейности, тъй като в района ремонтите са протекли дълго, а след няколко месеца ще започнат отново, защото предстои реконструкция на улиците около храма „Св. Седмочисленици“.

„Първи път плащаме за ремонт, втори път – за ремонт на ремонта, трети път – за ремонт на счупените в дупките от ремонта автомобили, а сега се задава четвърто плащане – глоба от Министерството на регионалното развитие в размер на 4,2 млн. лева за ремонти като този на ул. „Граф Игнатиев“ и в градинката на храма „Свети Седмочисленици“. Всичко това ще бъде платено от данъкоплатците“, посочи Манолова.

„В програмата ми за управление на София този проблем има решение – електронни търгове, онлайн излъчване на заседанията на комисиите, които определят победителите при обществени поръчки, включване на граждански експерти и на представители на браншовите организации в тези комисии и недискриминационни условия за фирмите, които ще участват“, допълни тя и увери, че така ще гарантира честна конкуренция, без предварително определени победители в обществените поръчки.

Галерия „Св. Седмочисленици“

Тагове: Новини