Начало/Мая Манолова: Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания

Мая Манолова: Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания

04.10.2019

„Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания. Длъжни сме, абсурдно е в Бюрото за социални услуги в район „Подуяне“, например, да няма достъпна среда за хората с опорно-двигателни затруднения, за да стигнат до гишето и да бъдат обслужени.“

Това заяви гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова при срещата си с майки на деца с увреждания от „Системата ни убива“. Те показаха нагледно, че не могат да достигнат до гишето на социалниите работници от Дирекцията за социално подпомагане в кв. „Хаджи Димитър“, ул. „Васил Петлешков“ №41.

 „Това не е единичен случай, подобна е ситуацията почти навсякъде. Абсурдно е, едното крило на вратата да бъде застопорено, така че дори родителят да пренесе детето си на ръце, да не може да мине през нея с количката“, каза тя и допълни – „Правя изричната уговорка, служителите не са виновни, служителите в социалните служби са наистина хора, които си вършат работата максимално добре и въпреки системата.“

„За съжаление бюрокрацията е победила добрата идея. При мен идваха хора, които казваха, че ги размотават – подават документи, връщат ги, пак подават документи, но ги разтъкават с няколко месеца”, разясни Манолова.

„Виновно е бездушното отношение и пълно неглижиране на проблемите от Столичната община. Това ще се промени“, категорично заключи тя.

Длъжни сме да уважим достойнството на хората с увреждания. Длъжни сме, абсурдно е в Бюрото за социални услуги -р-н “Подуяне”, например, да няма достъпна среда за хората с опорно-двигателни затруднения, за да стигнат до гишето и бъдат обслужени. Това не е единичен случай, подобна е ситуацията почти навсякъде. Абсурдно е, едното крило на вратата да бъде застопорено, така че дори родителят да пренесе детето си на ръце, да не може да мине през нея с количката. Правя изричната уговорка, служителите не са виновни, служителите в социалните служби са наистина хора, които си вършат работата максимално добре и въпреки системата. Винивно е бездушното отношение и пълно неглижиране на проблемите от столичната община. Това ще се промени.

Публикувахте от Мая Манолова в Петък, 4 октомври 2019 г.

Тагове: Новини