Начало/Мая Манолова: Голяма част от проблемите на таксиметровите шофьори са в правомощията на Столичния общински съвет

Мая Манолова: Голяма част от проблемите на таксиметровите шофьори са в правомощията на Столичния общински съвет

04.10.2019

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна с представители на таксиметровия бранш, за да обсъдят проблемите, които срещат в работата си.  Манолова подчерта, че няма да пренебрегне нито един проблем на София, а конкретно с тези на шофьорите е добре запозната, тъй като често ползва този вид транспорт.

„Няма да пренебрегна нито един проблем на София, без значение дали неговото решение зависи изцяло или не от столичния кмет, защото той би следвало да е силен лидер, който отстоява интересите на своите граждани и пред други институции, включително когато става дума за законодателни промени“, поясни Манолова.

„Част от проблемите, които имате, могат да бъдат решени с общински наредби, с правила и с по-добра организация. Все пак това са вашите работни места и вие се стараете да предоставяте качествена услуга на гражданите“, заключи тя.

Ангажиментите, които Мая Манолова пое към хората от бранша, са свързани с намаляване на бюрократичната тежест, която съпътства този бизнес. Тя посочи, че в общинския бюджет влизат 6,5 млн. лв. данъци от тази дейност и би следвало част от тази сума да се вложи в подобряване на инфраструктурата, която подпомага извършването на този вид услуга. А това означава:

Стоянки на подходящите места;

Химически тоалетни, както и такива, изградени за шофьорите от столичния градски транспорт, които могат да се ползват от колегите им срещу таксиметрова карта;

Места за почивка и други базисни условия за извършване на нормална трудова дейност;

Актуализиране на минималната и максималната цена за 1 км. пробег, след анализ и честен дебат, както с бранша, така и с гражданите.

Санкционни мерки за шофьори на автомобили, които спират на обозначените таксиметрови стоянки.

Галерия „Таксиметрови шофьори“

Тагове: Новини