Начало/Мая Манолова в „Лозенец“: Гражданите няма да позволят още презастрояване

Мая Манолова в „Лозенец“: Гражданите няма да позволят още презастрояване

03.10.2019

Днес независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова се срещна с жители на столичния квартал „Лозенец“. Тя се отзова на техен сигнал за заградено междублоково пространство, което предстои да бъде превърнато в паркинг. По думите на хората собственикът на имота не е обезщетен и затова лично е заградил зелената площ. Гражданите обясниха още, че самата земя пропада, тъй като отдолу преминават тръби за топлоподаване.

„Гражданската енергия вече е събудена и няма да се позволи строителство на подобни места. И в квартал „Младост“ хората са готови да си пазят малко останалите незастроени площи. В „Люлин“, в „Обеля“, в „Овча купел“, където бях наскоро, също се борят срещу презастрояването“, заяви Манолова.

Хората допълниха, че в „Лозенец“ най-много се усеща проблемът, тъй като има изключително малко градинки.

„Едно от първите неща, които ще свърша като стана кмет, е да внеса предложение в Общинския съвет тази ограда да е премахната, да имате възможност да си облагородите място, докато текат процедури за доказване на собственост, и ако се окаже, че е негова собственост, да бъде обезщетен справедливо, за да може да се използва градинката за децата“, заяви Манолова.

„Проблемът с презастрояването и с неизплащането на обезщетенията не е само тук. Не трябва да се позволява да се продължава със застрояването, допълни тя.

Галерия „Лозенец“

Видео тук: „Презастрояване”

Тагове: Новини