Начало/Мая Манолова: Всеки ден удрят тежко кандидатите срещу властта

Мая Манолова: Всеки ден удрят тежко кандидатите срещу властта

07.10.2019

„Всеки ден тежко се удрят кандидатите за кмет, които са срещу властта.“

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в ефира на бТВ по повод четвъртата провокация срещу нея, при която коли на столичани бяха налепени с флаери от предизборната ѝ кампания.

„Въпросът колко коли са били налепени трябва да се зададе на вътрешния министър, трябва да му се зададе и въпросът дали ще му позволят да разкрие вандалите“, допълни Манолова и заяви, че се съмнява да бъдат открити истинските извършители както на налепените флаери, така и на нарязаната шатра пред НДК, която представлява централният ѝ щаб.

„Стотиците хиляди левове, които бяха похарчени за видеонаблюдение около НДК, където е и шатрата ми, дали ще дадат резултат да се открият вандалите, които нарязаха стените на щаба точно през лицето ми? Дали ще позволят на МВР да открият вандалите“, попита гражданският кандидат.

„Може би опонентите ми очакват да разлепя подобни флаери с лицето на Йорданка Фандъкова, но аз няма да го направя“, категорична бе Манолова.

На въпрос дали смята, че вандалските прояви от последните два дни са дело на ГЕРБ и затова споменава столичния кмет Йорданка Фандъкова, независимият кандидат заяви, че „от началото на кампанията, дори още преди официалния ѝ старт, медиите, близки до властта, леят мръсна вода всеки ден както върху мен, така и върху другите кандидати, които са срещу властта“.

„Видяхте какво направиха на Борислав Игнатов, видяхте какво направиха на „Спаси София“, след това беше срязан образът ми върху шатрата, а след това и този опит за гавра със столичани“, допълни Манолова и подчерта, че това няма да я спре.

„Няма да ме изплашат и няма да ме накарат да вляза в този низък и долен тон, който зададе опонентът ми. Ще ходя сред хората и ще водя позитивна кампания“, категорично заяви тя и обясни, че атаките срещу нея не я притесняват, а е притеснена от „лъжите на едро“.

„В София се лъже на едро. Най-скъпите столични квартали като „Симеоново“, „Драгалевци“ и „Бояна“ нямат канализация. Канализация нямат и селата около София – Негован, Панчарево, Мрамор, а в началото на предишния си мандат Фандъкова е обещала, че до 2018 година канализацията ще е завършена в „Симеоново“ и в „Драгалевци“, а в „Бояна“ ще е завършена между 2017 и 2019 година. Сега е 2019 година и нищо не е направено“, подчерта тя.

Във връзка с недовършените ремонти и дейности, и неизпълнените обещания Манолова напомни и за състоянието на Западен парк.

„В Западен парк е започнат ремонт за 11 млн. лв. преди година и половина. За това време паркът е затворен за граждани, а за тази сума алеята е разкопана. С тези 11 млн. лв. е можело да се облагородят други паркове“, посочи тя.

„Хората ме съветват да водя усмихната и позитивна кампания, но това означава да не назоваваме лъжите и да изберем отново хора, които ще продължат да ни лъжат в следващите четири години“, заяви още Манолова.

Тя припомни, че „в началото на кампанията си обещах да назовавам всяка несправедливост и всяка лъжа, и сега правя точно това“.

Относно рубриката „Пари на вятъра“, Манолова заяви, че в нея показва „всички дупки, които се запълват предизборно и няма да издържат и до изборите, в тази рубриката са нагласените обществени поръчки, в нея е и сградата в „Драгалевци“, в която за 730 хил. лв. не е направено нищо друго, освен оглед“.

На въпрос какъв е проблемът в това, че столичният кмет Йорданка Фандъкова обявява обществени поръчки при положение, че това ѝ е работата като кмет, Манолова заяви, че „преди изборите Фандъкова е обявила процедури на обща стойност 700 млн. лв., а дългът на Столична община е стигнал до 720 млн. лв.“

„Фактът, че се обявяват поръчки на стойност колкото дълга на общината, навява на мисълта, че някой много иска да се свършат нещата, които е обещал да направи, но не е направил“, заяви гражданският кандидат.

Манолова категорично заяви, че когато стане кмет, ще обяви „на светло“ договорите с почистващите фирми, както и приложенията към тях, за да може всеки столичанин да види колко пъти на ден и къде трябва да се мие и мете.

„Обявявайки сега поръчките за сметоизвозване и сметопочистване, Фандъкова обрича следващия кмет, следващия Столичен общински съвет и целия град на още от същото управление. Изпълнителите на поръчките ще са същите и както изглежда София досега, така ще изглежда и в следващите години“, обясни Манолова.

Тя постави в два плика имената на кандидатите, които ще спечелят обществените поръчки за почистването и за електробусите, и заяви, че „условията са написани така, че предварително се знае кой ще спечели процедурите“.

„Лице в лице“  (видео)

 

Тагове: Новини