Начало/Манолова: Ще се преборя с талоните за безплатни „Синя“ и „Зелена“ зони за служителите на Общината

Манолова: Ще се преборя с талоните за безплатни „Синя“ и „Зелена“ зони за служителите на Общината

30.09.2019

„Ще се преборя с талоните за безплатна „Синя“ и „Зелена“ зона за служителите на Столична община и техните близки.“

Това заяви в столичния парк „Заимов“ независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в отговор на въпрос от гражданите, които са притеснени, че от Столичната община искат да увеличат местата с платени за паркиране зони.

„Проблемът е по-голям от това, че Общината иска да увеличи местата със „Синя“ и „Зелена“ зони. Парите, които се събират от тях, се харчат абсолютно непрозрачно. Това са едни 15 млн. лева, които трябва да се използват за правенето на паркинги, така че да има човек къде да си паркира колата и да отиде в центъра на града“, заяви Манолова.

Тя категорично заяви, че ще се бори и с безплатните талони за „Синя зона“ и „Зелена зона“, които използват служителите на Столичната община и техните близки.

„Това е пълно безобразие. Ако кметът ще говори за това, че общественият транспорт е приоритетен, той трябва да слезе от колата на НСО и да използва градския транспорт заедно с цялата администрация“, смята Манолова.

Според нея служителите на столичната администрация и други близки до общината хора не мислят колко ще са разширени зоните, защото те не плащат за тях.

„Вместо да подкрепят пенсионерите, те подкрепят властимащите“, заяви Манолова.

Относно липсата на детски градини, гражданският кандидат за кмет на София заяви, че „недоумявам как за 10 години, от 2008 година до 2018 година все има 5000 деца, за които няма място в детските градини“.

„Фандъкова твърди, че ще ми покаже 100 детски градини. Трябва да се броят липсващите детски градини“, заяви тя.

Манолова допълни, че „в „Подуяне“ има едно пустеещо баскетболно игрище, достатъчно голямо, на което би могло да се направи детска градина, вместо децата от „Подуяне“ да ходят на градина в „Кремиковци“.

„Не знам защо твърдят, че няма терен“, заяви още тя.
Днес Манолова се срещна с граждани в район „Подуяне“, които споделиха за разрушени пазари в кварталите, за необезопасени кръстовища, които са близо до училища, за липса на детските градини.

Галерия „Подуяне“

Тагове: Новини