Начало/Манолова пред „Златен век“: Обявявам се срещу управлението на натиск и страх

Манолова пред „Златен век“: Обявявам се срещу управлението на натиск и страх

03.10.2019

„Случаят със „Златен век” е типичен за модела, срещу който се боря аз заедно с гражданите, които стоят зад мен. Правилата не са еднакви за всички – за тези, които са близки до властта се издават строителни разрешения, променят се закони и институциите започват да действат, едва когато гражданите излязат на улицата.“

Това каза гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова тази вечер на среща с граждани пред градинката до строящия се небостъргач „Златен век“.

„Гордея се с това, че гражданската енергия тръгна от „Лозенец“ и от „Младост“, и зарази цяла София. Вече няма да се застроява нито едно междублоково пространство, нито една градинка, нито едно игрище, нито една площадка. Вече няма да се разрешава издигане на небостъргачи на най-неподходящите места.  Това е благодарение на гржданската енегия“, каза тя.

„Това, което аз поемам като ангажимент, е, ако стана кмет, да разруша този модел, който в момента управлява града. Модел, при който се плаща по няколко пъти за едно и също нещо на едни и същи хора. Модел, при който правилата за тези, които са близки до Общината, до „Приятелския кръг“, не важат. Модел, при който гражданите са подложени на натиск и заплахи“, подчерта още тя.

По думите ѝ гражданите се притискат, дават се на съд за това, че са излезли да защитят гражданските си права. „Това е моделът – управление с натиск и със страх. Срещу това сте излезли всички вие тук“, обърна се Манолова към жителите на квартала, излезли на протеста.

„Срещу това се обявявам и аз, и мисля, че с общи усилия можем да разрушим този модел и наистина да управляваме заедно София в интерес на гражданите, да я превърнем в един почтен град с честно, прозрачно управление, един зелен град, модерен град, умен град, град, в който кварталите изглеждат като центъра, а центърът да не се презастроява и да не се издигат небостъргачи. Град, в който има правила и тези правила важат за всички, град в който трафикът да стане поносим за хората, които отиват на работа. Град, в който да не се пилеят на вятъра общински пари, каквато рубрика сме открили зедно с гражданите и я излъчваме всеки ден в интернет“, анонсира Манолова рубриката „Паи на вятъра“, която от днес излъчва на фейсбук страницата си.

„Благодаря ви за това, че сте излезли, и за това, че ме подкрепяте. Обещавам, че ще разчитате на мен като кмет, така както разчитахте на мен като омбудсман. Като гражданин, който ще стои рамо до рамо с вас, когато защитавате граждански каузи. Благодаря ви, че сме заедно!“, каза в заключение Манолова.

Галерия „Златен век”

Видео тук: „Златен век“

Тагове: Новини