Начало/Леви партии подписаха с Мая Манолова политики за управление на София

Леви партии подписаха с Мая Манолова политики за управление на София

19.09.2019

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и партиите от левия спектър - БСП, ПП „АБВ“, ПП „Движение 21“ и БСДП подписаха споразумение, с което акценти от техните платформи да залегнат в управленските политики на Манолова, ако спечели надпреварата за столицата. Ден по-рано тя подписа подобен документ с десноцентристките формации – „Движение България на гражданите“, НДСВ, „Път на младите“ и ЗНС.
„Пиша своята програма за управление с гражданите на София, но също така за мен са важни и идеите на партиите, които ме подкрепят, защото по тяхно уверение, те също идват от гражданите, те също идват от столичани. Осъзнавам огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с които е натоварена моята кандидатура за кмет. Уверявам ви, че ще вложа цялата си енергия, за да представя програмата, която гражданите и представителите на неправителствените организации предложиха, предложенията на партиите от левия сектор, от десния спектър и в крайна сметка да спечеля изборите, да стана кмет на София. Заедно с всички, които ме подкрепиха да направим промяната, да сменим модела на управление на столицата така, без клиентелизъм, без корупция, прозрачен, публичен, с и в интерес на столичани. Важна е тази подкрепа на всяка партия, организация, на всеки столичанин. Това, което обединява леви и десни в подкрепата им за моята кандидатура, е желанието за коренна промяна в начина, по който се управлява столицата. Имам воля, имам енергия, имам план как да реализирам тази промяна и няма да ви подведа, вас, всички, които ми се доверявате и ми поверявате надеждите си София да стане един модерен европейски град, който да се управлява почтено“, каза Мая Манолова.
„Благодаря на госпожа Мая Манолова, че прие нашата подкрепа, на нас, лявоцентристките сили, които днес сме се събрали около тази маса. Лявото никога не е било толкова единно. Основното, на което ние залагаме, е, че ние сме заедно и обединени за коренна промяна на управлението на Столичната община. И като представители на нашите политически сили, от една страна, както и госпожа Манолова, подкрепена от нашите политически сили, ние си поставяме за цел да превърнем София в една модерна европейска столица, в един чист, зелен, умен, безопасен град, с открито, прозрачно и почтено управление, с широко участие на гражданите“, каза председателят на градската организация на БСП Калоян Паргов.
„В кандидатирането на Мая съзирам възможност друг да постигне онова, което аз много исках да постигна преди 15 години – отстраняването на корупцията в Общината като фактор за вземане на ключови решения. Тогава срещнах упрек, че не е възможно корупцията да бъде отстранена. След това корупцията стана основна тема в държавата и вярвам, че всички ние изпитваме на гърба си вече много години влиянието на фактора „корупция“ при вземане на решения за обществени поръчки, за организация на градския транспорт, за липса на завод за боклук, за липса на паркинги на етажи, за липса на модерна визия на столицата. Искрено ѝ пожелавам да успее, защото в нейно лице, в нейния успех аз ще видя реализация на моите някогашни мечти. Нашата подкрепа за Мая Манолова, извън технократичните неща, които ние сме разписали и които говори Калоян Паргов, и които могат да се обобщят като коренна промяна в управлението на София, нашата подкрепа означава решаване на един важен за кандидата за кмет Мая Манолова въпрос – „Как, като спечели тя изборите за кмет, ще управлява Столичния съвет, като няма листа съветници?“ Подкрепата на няколко политически сили, които имат възможност да вкарат съветници в общинския съвет, и предварителният им ангажимент, че тези съветници ще работят съгласувано в тази посока с тези цели, означава, че ние решаваме въпроса – „Ще има ли подкрепа на кмета Мая Манолова и една група съветници, които ще стигат за осъществяване на едно добро управление и на самия Столичен съвет“, каза лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.
„Това, че се присъединявам към казаното преди мене, не крие никаква изненада, а е резултат от внимателно обсъждане на нейната платформа“, каза Емил Кало, председател на „АБВ“ – София.
Представителят на БСДП също заяви, че партията им подкрепя напълно кандидатурата на Манолова за кмет на София.

Тагове: Новини