Начало/Адвокат Михаил Екимджиев в подкрепа на Мая Манолова (видео)

Адвокат Михаил Екимджиев в подкрепа на Мая Манолова (видео)

01.10.2019

Адв. Михаил Екимджиев в подкрепа на Мая Манолова

„Аз съм адвокат Михаил Екимджиев.
Близо четвърт век от живота си съм посветил на каузата за защита на правата на човека и основните свободи като ценности на демокрацията и правовата държава.
Степента, в която една държава и едно общество съумява да защити слабите и уязвимите, е критерий за нейната демократичност, за нейната реална правовост.
От тази гледна точка това, което г-жа Манолова направи през последните 4 години, наистина е впечатляващо, защото бяха решени проблеми, свързани с правата на деца, на хора с увреждания, на социално слаби лица, на работници и служители, които бяха злепоставени от техните работодатели.
Самият факт, че 4 годни над 120 хиляди души са потърсили помоща на националния омбудсман показва, че това вече не е една празна иституционална фигура, а благодарение на Мая Манолова институцията на националния омбудсман придоби плът и кръв.
Мая Манолова може да решава проблеми, които са съществували десетилетия и които на пръв поглед изглеждат неразрешими.
Тя има всички качества да бъде един успешен кмет.
Най-силните качества на Мая Манолова според мен са нейната честност, нейната чувствителност към проблемите на хората, и нейната нечовешка упоритост и готовност да отстоява техните каузи, не свои каузи, техните.“

Тагове: Новини